Tema natur - Myror

2013-10-29

En liten saga om myrorna som går till stacken med sitt strå på nacken

Hösten och vårens tema på Trollflöjten är natur, detta är gemensamt för hela huset. Vi uppmärksammar alltså naturen ännu lite extra. Vi på trollet har denna termin valt att följa med myrorna till deras värld, barnen visade ett tydligt intresse så då gäller det att spinna vidare på det. Vi har hittat en fin liten glänta en bit bortom förskolan som vi har valt att kalla just "Gläntan". En dag dök det upp myror som bar sina strå till stacken. Vi lär oss fakta om myror och deras hem. Vi sjunger sånger och övar på så sätt vårt språk, rim och ramsor med en, två, tre, fyra, fem myror övar matematik. Med hjälp av rörelser till detta övar vi även vår finmotorik. Och givetvis får vi en härlig naturupplevelse i denna underbara miljö plus inspiration till "nya lekar" (fantasi) för barnen som själva lekte myror på stubbarna efter samling.

Spännande med myror

Vi kan också leka med myror

Samling

Tittut!!!