Välkommen till Trollflöjten

Privat förskola i Laröd utanför Helsingborg

Jag har bett några familjer att svara på frågor om hur de upplever hur det är att vara en del av Trollflöjtens Förskola....

 

Mia-Lotta och Peter, med dottern Vera 2år som går på avdelning Trollet

1. Varför valde ni Trollflöjten?

- För att det är en liten förskola och för samarbetet med Friluftsfrämjandet, vilka är värden som är viktiga för oss.

2. Vilka är de största fördelarna med Trollflöjten?

- Förrutom ovanstående så är det att samtliga pedagoger känner väl till barnen mellan avdelningarna. Från vårt barns egen avdelning får vi god återkoppling , även med foto av allt som händer på dagarna. Bra balans mellan olika aktiviteter inne (ex. termins tema, teater) och ute (utedag, knoppis, utflykter).

3. Vad tycker ni om inne/ute miljön?

- Inne:mysig avdelning för de minsta, lagom stor och lite avskild för lugn och ro.                                                                            Ute: Gott om plats för olika lekar och att kunna cykla på, aktiv miljö och plats för odlingar som barnen själva får hjälpa till med.

4. Något annat ni vill dela med er av till andra som funderar på att välja Trollflöjten?

- Vi känner oss alltid välkomna och är helt trygga med vårt barns vistelse på förskolan! Det är en rak och tydlig kommunikation med samtliga pedagoger, vilket vi uppskattar mycket. Alltid bra stämning och glada barn, vilket väl säger det mesta.

Kan ni rekommendera förskolan till andra familjer?

- Såklart!

 

Pontus och Sofia, med dottern Emilia 3år som går på avdelning Flöjten

1. Varför valde ni Trollflöjten?

- Vi var och hälsade på innan vi valde och fick ett bra intryck av förskolan, samt att det ligger nära vårt hem.

2. Vilka är de största fördelarna med Trollflöjten?

- Engagerad och trevlig personal samt mycket utelek.

3. Vad tycker ni om inne/utemiljön?

- Vi tycker det är fina lokaler inomhus och en bra utemiljö på gården för barnen att leka på där de kan cykla, gräva i sanden, leka i lekstugan, åka rutschkana, bara fantasin sätter gränser...

4. Något annat ni vill dela med er av till andra familjer som funderar på att välja Trollflöjten?

- Vi tycker det är bra att Trollflöjten har skogsmulle verksamhet genom Friluftsfrämjandet. Det är skönt att det är mindre barngrupper. Personalen är engagerad och trevlig. Det är fasta rutiner för barnen.                                                                      JA vi kan absolut rekommendera Trollflöjten till andra familjer!

 

 Mia och Stefan, med sönerna Hugo och Jakob 5år som går på 5års-klubben

1. Varför valde ni Trollflöjten?

- Det är den lilla Förskolan med det stora hjärtat. Vi kände direkt att här blir våra barn sedda av alla pedagoger och kan växa och utvecklas i sin egen takt.

2. Vilka är de största fördelarna med Trollflöjten?

- Pedagogernas engageman är helt otroligt. Det är små barngrupper och hög personaltäthet. Alla barn känner alla och det finns en gemenskap som löper genom hela huset. Genom olika teman får man in hela förskoleplanen i verksamheten på ett roligt och för barnen utvecklande sätt. Det serveras bra mat som lagas i ett mindre kök av en dedikerad kock. Man är mycket utomhus och har nära till skog och hav.

3. Vad tycker ni om inne/ute miljön?

- Inomhusmiljön är välkomnande och ombonad. Det är trevligt att det finns flera olika rum på varje avdelning. Man har stor fördel av att kunna utnyttja Hittarps hallen och intill liggande tennisbanor. Utomhusmiljön är funktionell och man går ofta till skogen, havet eller andra närliggande platser.

4. Något annat som ni vill dela med er av till andra som funderar på att välja Trollflöjten?

- Utedagen som är varje onsdag är en höjdare för våra barn och har under alla år varit så. Varje månad så samlar man alla barn som fyllt år och så får de tillsammans med en pedagog baka något som de senare bjuder alla andra barn på, det gör det lite extra speciellt för barnen. Kommunikationen mellan föräldrar och pedagoger fungerar mycket bra. Det är högt i taket och ingen fråga är för stor eller för liten att prata om.

5. Kan ni rekommendera Förskolan till andra familjer?

- Utan tvekan Ja! Trollflöjten känns som ett andra hem för våra barn och de älskar sin förskola. Vi som föräldrar känner oss trygga i att våra barn får den bästa omvårdnad de kan få.